FAQ
Veelgestelde vragen over ooglaseren.
U bent hier: Home > FAQ
Algemeen
Tijdens een technisch vooronderzoek controleren onze oogartsen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode bij u past. De uitslag van dit onderzoek geeft met 80% zekerheid aan of uw ogen gelaserd kunnen worden. Hierna volgt een medisch onderzoek.
Een medisch onderzoek is een uitgebreid onderzoek van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit onderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd zoals de oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. Na dit onderzoek kan met 100% zekerheid worden vastgesteld of uw ogen wel/niet gelaserd kunnen worden.
Bij Dutch Eye Clinic werken we momenteel met de volgende ooglaserbehandelingen:
U bent vrij om uw voorkeur aan te geven voor een bepaalde ooglaserbehandeling, maar de oogarts neemt de definitieve beslissing.
Doordat de vorm van uw oog wordt aangepast met ooglaseren, is het effect blijvend. Dat betekent dat u de rest van uw leven kan genieten van het resultaat. Wel kan het gebeuren dat u op latere leeftijd te maken krijgt met andere interne aandoeningen, zoals staar of ouderdomsverziendheid.
De belangrijkste reden voor de meeste mensen om hun ogen te laten laseren is omdat ze af willen van hun bril of lenzen. Na een ooglaserbehandeling bent u verlost van uw bril of lenzen en kunt u weer scherp zien zonder deze hulpmiddelen. Het is een eenmalige investering in uzelf waar u levenslang profijt van heeft.
Bij Dutch Eye Clinic worden de behandelingen uitgevoerd door professionele oogartsen en maken wij gebruik van moderne technologie. Hierdoor kunnen onze behandelingen veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd, waardoor het risico op complicaties vrijwel nihil is. Helaas kunnen wij risico’s niet compleet uitsluiten, omdat de kans op risico’s bij elke medische ingreep aanwezig is.
Bij Dutch Eye Clinic laat u uw ogen al laseren vanaf € 1.298,- per oog. De prijs is afhankelijk van de behandelmethode. Al onze prijzen zijn all-in, dat betekent inc. technisch vooronderzoek, medisch vooronderzoek en nacontroles.
In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u terugvinden of een ooglaserbehandeling wordt vergoed en hoe hoog deze vergoeding is. De basispakketten van verzekeringen vergoeden het vrijwel niet.
U heeft last van bijziendheid (myopie) wanneer u moeite heeft met scherp zien in de verte. Wanneer u bijziend bent, dan heeft u een zogenaamde min-sterkte.
U heeft last van verziendheid (hypermetropie) wanneer u moeite heeft met scherp zien van dichtbij. Wanneer u verziend bent, dan heeft u een zogenaamde plus-sterkte.
U heeft last van een clinderafwijking (astigmatisme) wanneer uw oog niet perfect rond is, maar meer ovaal. Dit resulteert in een dubbel zicht of verblinding, voornamelijk wanneer u naar een lichtpunt kijkt in het donker.
Criteria ooglaseren
Vanaf 18 jaar mag een ooglaserbehandeling wettelijk worden uitgevoerd. Echter behandelen wij liever geen cliënten onder de 21 jaar. De ogen ontwikkelen zich nog door tot de leeftijd van 25 jaar. De beste leeftijd om uw ogen te laten laseren ligt tussen de 25 en 40 jaar. Na de leeftijd van 40 is het nog steeds mogelijk om uw ogen te laten laseren, maar onder andere voorwaarden.
Het hangt af van de methode en een aantal gezondheidsfactoren tot welke sterkte uw ogen gelaserd kunnen worden. Wij werken met de volgende sterktes:
• LASEK en IntraLASIK: maximale sterkte van –10 tot +4 en cilinderafwijking tot –6.
• TransPRK: maximale sterkte van –8 tot +2 en cilinderafwijking tot –4.
Let op: de maximale sterktes zijn niet altijd te behandelen.
Ja, ooglaseren is ook mogelijk als u een cilinderafwijking heeft. Cilindrische afwijkingen kunnen worden behandeld tot een maximale sterkte van –6.
Nee, wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft dan bent u niet geschikt voor een ooglaserbehandeling.
Om uw ogen te laten laseren moeten uw ogen een periode van 1 tot 2 jaar een stabiele sterkte hebben.
Heeft u glaucoom, keratoconus of staar? Dan is een ooglaserbehandeling niet mogelijk.
De behandeling
U voelt geen pijn tijdens de behandeling. Uw ogen worden voor de ooglaserbehandeling verdoofd met speciale oogdruppels. Echter, de behandeling is niet altijd compleet gevoelloos. U kunt een lichte druk op uw ogen ervaren van de laser tijdens de behandeling.
Nee, er komen helemaal geen naalden aan te pas bij een ooglaserbehandeling. U hoeft dus niet bang te zijn voor een naald in uw oog.
Uw ogen worden verdoofd waardoor u geen pijn voelt, maar u wordt niet onder narcose gebracht. U bent dus gewoon bij bewustzijn tijdens de ooglaserbehandeling. Ondanks dat dit voor sommige cliënten een eng idee is, vinden de meeste het achteraf heel erg meevallen.
De behandeling op zichzelf duurt vaak enkele seconden tot minuten per oog, afhankelijk van de ooglaserbehandeling die bij u wordt uitgevoerd. Gemiddeld duurt de ooglaserbehandeling ± 15 minuten. Op de dag van de behandeling kunt u er rekening mee houden dat u ongeveer 1,5 uur door zal brengen in de kliniek.
Na de behandeling
In totaal vinden er 7 nacontroles plaats. De eerste controle vindt direct na de ooglaserbehandeling plaats. De dag daarna komt u terug voor de 2e controle en in de maanden daarop volgen er nog 5 nacontroles.
Tijdens de nazorg controleren onze gerenommeerde oogartsen uw herstel, het druppelschema en de voortgang van uw zicht. Complicaties zijn zeldzaam, maar als ze toch optreden dan is het van belang dat dit in een zo vroeg mogelijk stadium wordt geconstateerd.
Het herstel duurt meestal enkele dagen tot weken. De meeste mensen kunnen na 3 á 5 dagen ook weer terug naar werk.
Op de dag van de behandeling tot aan de eerste controle, mag u geen autorijden. Zorg er dus voor dat iemand u de eerste twee dagen heen en weer kan rijden.
De eerste 24 uur na de behandeling mag u nog niet kijken naar een scherm of lezen. Na 24 uur kunt u het weer rustig oppakken. Let op dat u dit opbouwt over de dagen heen en genoeg pauzes neemt tussendoor.
Twee weken na de behandeling kunt u lichte sporten weer oppakken. Onder lichte sporten vallen, bijvoorbeeld, wandelen en fietsen. Contact-, zwem- en intensief sporten mag de eerste vier weken niet.
Het dragen van make-up mag tot minstens twee weken na de behandeling niet. Probeer dit nog zo lang mogelijk uit te stellen. Wij raden aan om vier weken na de behandeling oogmake-up te vermijden.
Gratis intake
Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?
Daarom Dutch Eye Clinic
-
Uitstekende klantbeoordeling
-
Ruim 25 jaar ervaring
-
Levenslange garantie