Ooglaseren herstel

Herstel na een ooglaserbehandeling

U bent hier: Home > Ogen laseren -> Herstel

Ooglaseren herstel

Het herstel na een ooglaserbehandeling gaat vaak zeer eenvoudig. De belangrijkste factoren zijn tijd, rust, de nacontroles en het opvolgen van een oogdruppel schema. Zelf speelt u de belangrijkste rol in uw herstel. Hoe beter u de voorschriften opvolgt, hoe sneller het herstel verloopt. Op deze pagina vindt u een algemeen overzicht over wat wel en wat niet te doen tijdens het herstelproces.

Ooglaseren herstel
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Herstel eerste dagen na ogen laseren

Allereerst, het is belangrijk om de eerste paar dagen na de behandeling vrij te nemen van uw werkzaamheden. Wij raden aan om sowieso de eerste twee tot drie dagen vrij te nemen; de dag van de behandeling zelf en de dag erna. Het is belangrijk dat uw ogen voldoende rust krijgen voor herstel. 

Meteen na de behandeling gaat het herstelproces van start. Neem een goede, donkere zonnebril mee die u na de behandeling op kunt zetten. Zorg ervoor dat u iemand mee neemt die u na afloop weer thuis af kan zetten. U mag namelijk minimaal tot aan de eerste controle niet auto rijden. 

Zodra u thuis bent kunt u ervoor kiezen om de zonnebril op te houden en/of een donkere omgeving te creëren waar u de rest van de dag kunt rusten. Het rusten houdt in: geen tv, niet lezen en zo min mogelijk andere vormen van inspanning. Verder is het belangrijk dat u het oogdruppel schema opvolgt die u mee heeft gekregen van de oogarts.

De eerste dag na de behandeling heeft u uw eerste controleafspraak. Zorg er voor dat u weer iemand mee neemt die u achteraf ook weer thuis af kan zetten. De oogarts zal uw ogen checken en verdere instructies en persoonlijke adviezen meegeven, waar u zich aan moet houden. Afhankelijk van hoe snel uw herstel verloopt, mag u vanaf dag twee langzaam beginnen met tv kijken, lezen, licht administratief werk verrichten en wandelen. Let op dat u een zonnebril moet dragen tegen licht en stof zodra u naar buiten gaat. 

Herstel eerste weken na ogen laseren

De eerste weken na uw behandeling zullen complicaties, zoals oogirritaties, wazig zicht, droge ogen afnemen en verdwijnen. Bij de meeste patiënten gebeurt dit al binnen enkele dagen. U kunt gegarandeerd na een week (of eerder in overleg met de oogarts) weer aan het werk. Het belangrijkst is dat u er klaar voor bent.

Er zullen nog een aantal voorschriften zijn waar u zich een aantal weken aan moet houden. Zo volgt u een oogdruppel schema en mag u minstens de eerste weken nog niet wrijven in de ogen, sporten/zware lichamelijke inspanning, zwemmen en geen make-up dragen. Probeer de eerste twee weken zoveel mogelijk contact met (bad)water te vermijden en te voorkomen dat er water en/of shampoo in de ogen terecht komt. U kunt bijvoorbeeld een zwem- of sportbril gebruiken om dit te voorkomen. 

Verder is het belangrijk om tot twee weken na de behandeling altijd een zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat. Dit beschermt uw ogen tegen licht en wind. Wij raden u aan om tot aan 6 maanden een goede zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat met zonnig weer. Tot aan het eerste jaar moet u altijd een beschermende oogbril dragen onder de zonnebank of tijdens het zonnen. 

Klantbeoordeling

Herstel informatie

Welke activiteiten moet ik vermijden?

Naarmate de tijd verstrijkt na de behandeling, kunt u steeds meer doen. Bepaalde activiteiten moet u de eerste dagen, weken of maanden vermijden om het herstel niet in de weg te zitten. Zo is het belangrijk de eerste dag na de behandeling niet te lezen of naar een scherm kijken. Na 24 uur kunt u dit weer langzaam oppakken. Houd er rekening mee dat u de eerste dagen genoeg pauzes inlast om uw ogen de tijd te geven om te rusten. 

Ook moet u erop letten de eerste twee weken geen (bad)water in uw te krijgen. De eerste twee tot vier weken mag u ook niet in uw ogen wrijven of make-up dragen. Verder moet u stoffige of rokerige ruimtes, fel licht, intensief sporten en zwemmen vermijden, het liefst tot aan vier weken na de behandeling. Luister goed naar uw ogen. Als u merkt dat het toch teveel is, kunt u beter nog even wachten.

Wanneer mag ik weer werken?

Wij adviseren u sowieso de eerste twee tot drie dagen vrij te nemen van uw werk. Dat betekent de dag van de behandeling zelf en één tot twee dagen erna. De meeste cliënten pakken drie á vijf dagen na de behandeling het werk weer op. Sommigen kiezen ervoor de hele week vrij te nemen. Het is belangrijk om uw herstel goed te peilen, zodat u zelf aanvoelt wanneer u er weer klaar voor bent. Wanneer u twijfelt is het raadzaam om contact op te nemen met de oogarts. De oogarts kan met u meedenken en bepalen wat handig is voor u.

Wanneer mag ik weer autorijden?

Op de dag van de behandeling tot aan de eerste controle, mag u geen autorijden. Zorg er dus voor dat iemand u de eerste twee dagen heen en weer kan rijden. De eerste controle vindt de volgende dag plaats. De oogarts zal de conditie van uw ogen checken en bepalen of u al mag autorijden of dat u beter nog even kan wachten. Het verschilt ook per persoon of u weer mag autorijden. Dit ligt vaak tussen de 24 uur en enkele dagen na de behandeling.

Hoelang moet ik schermen vermijden?

De eerste 24 uur na de behandeling mag u nog niet kijken naar een scherm of lezen. Na 24 uur kunt u het weer rustig oppakken. Let op dat u dit opbouwt over de dagen heen en genoeg pauzes neemt tussendoor. Probeer uw ogen niet te overbelasten en geef ze genoeg rust.

Wanneer mag ik weer sporten?

Twee weken na de behandeling kunt u lichte sporten weer oppakken. Onder lichte sporten vallen, bijvoorbeeld, wandelen en fietsen. Contact-, zwem- en intensief sporten mag de eerste vier weken niet. Hierna kunt u weer langzaam beginnen met opbouwen. Bespreek dit wel eerst met de oogarts.

Wanneer kan ik weer make-up dragen?

Het dragen van make-up mag, tot minstens twee weken na de behandeling, niet. Probeer dit nog zo lang mogelijk uit te stellen. Wij raden aan om vier weken na de behandeling oogmake-up te vermijden. Bij twijfel is het verstandig contact op te nemen met de oogarts.

Dutch Eye Clinic receptie

Conclusie

De belangrijkste factoren die meespelen in uw herstel zijn tijd, rust, het volgen van de richtlijnen en naar elke controle afspraak komen. Zelf speelt u de belangrijkste rol in uw herstel. Hoe beter u de richtlijnen opvolgt, hoe sneller en beter uw ogen herstellen. 

Bij twijfels, vragen en/of adviezen kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek. Een van onze oogartsen zal u verder helpen.

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie