Ooglaseren leeftijd

Voor welke leeftijden is ooglaseren geschikt?

U bent hier: Home > Ogen laseren -> Leeftijd

Ogen laseren leeftijd

Minder bewegingsvrijheid, het kiezen van en wennen aan een montuur of irritatie aan uw ogen, omdat u maar niet kunt wennen aan het dragen van lenzen. Het zijn allemaal nadelen die komen kijken bij het gebruik van een bril of contactlenzen. Met meer dan tientallen jaren  ervaring helpen wij onze klanten weer op weg naar een beter zicht zonder hulp van bril of contactlenzen. Op deze pagina vindt u alle informatie over ooglaseren in combinatie met verschillende leeftijdsgroepen.

Ooglaseren leeftijd
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Leeftijd 18-25 jaar

Vanaf de leeftijd van 18 jaar mogen wij wettelijk ooglaserbehandelingen uitvoeren. Echter, onder de leeftijd van 21 adviseren wij geen laserbehandelingen aan onze cliënten. De reden erachter is dat de ogen nog onder ontwikkeling zijn rond deze leeftijd.  Het zicht is vaak nog niet stabiel, waardoor de sterkte van de ogen fluctueert. Uw ogen groeien nog tot de leeftijd van ongeveer 18 jaar en ontwikkelen zich door van uw 20e tot 25e jaar. De kans is daarbij groter dat u op latere leeftijd alsnog een bril of contactlenzen zal moeten dragen of te maken krijgt met andere complicaties. Bent u tussen de 18-25 en denkt u er toch aan om een ooglaserbehandeling te nemen, houd dan in de gaten dat de sterkte van uw ogen ongeveer 1 tot 2 jaar stabiel moeten zijn. Dit betekent dat de verandering in sterkte niet groter is dan +/- 0.5. Dit kunt u bijhouden door regelmatig langs de oogarts of opticien te gaan ter controle.

Leeftijd 25-40 jaar

De categorie van 25-40 jarigen wordt ook wel gezien als de optimale leeftijd om de ogen te laten laseren. Dit komt omdat de ogen dan het meest stabiel zijn en dus minder fluctueren in sterkte. Een stabiele sterkte wordt gezien als een sterkte dat niet meer dan +/- 0.5 verandert in een periode van 1-2 jaar. De meesten die tussen hun 25e en 40e jaar een ooglaserbehandeling ondergaan, kunnen het langst genieten van het resultaat van de oogbehandeling. U kunt ongeveer 20 jaar vooruit zonder gebruik van bril of contactlenzen.

Klantbeoordeling

Leeftijd 40-55 jaar

Vanaf 40 jaar wordt leeftijd minder gezien als factor voor geschiktheid van ooglaserbehandelingen. Er zal voornamelijk worden gekeken naar de conditie en gezondheid van uw ogen. Ouderdomsverziendheid kan daarnaast voorkomen vanaf deze leeftijd en kan niet worden behandeld met ooglaseren. U zult dan een leesbril aan moeten schaffen. Verder kunt u op latere leeftijd last krijgen van troebel zicht en staar.  Dit betekent allemaal niet dat u vanaf deze leeftijd niet of minder geschikt bent voor ooglaserbehandelingen. Het houdt ook niet in dat het resultaat vanaf deze leeftijd minder zal zijn. Er zijn alleen andere factoren die een belangrijkere rol spelen om te bepalen of u geschikt bent. Diabetes, oogaandoeningen bij uzelf of familie, andere ziektes, roken en gebruik van medicatie zijn allemaal factoren die de oogarts meeneemt om te bepalen of u geschikt bent voor ooglaseren.

Leeftijd 55+ jaar

Er is geen maximale leeftijd voor ooglaserbehandelingen. Bij oudere leeftijden spelen andere factoren een rol om te bepalen of een ooglaserbehandeling bij u kan worden uitgevoerd, zoals ziektes, gebruik van medicatie en de conditie en gezondheid van de ogen. Soms worden er ook andere alternatieven aangeboden, zoals lensimplantaten of een monovisie (leesbrilcorrectie). Monovisie houdt in dat u met het ene oog scherp kan zien in de verte en met het andere oog van dichtbij. Vaak vinden cliënten dit een prima oplossing. De beste manier om erachter te komen of een laserbehandeling bij u kan worden uitgevoerd en welke behandeling het best bij u past, is door contact op te nemen of langs te komen bij onze kliniek. Een van onze oogartsen zal bepalen of een behandeling bij u mogelijk is, wat uw opties zijn en waar u eventueel op moet letten als u besluit uw ogen te laten laseren.

Dutch Eye Clinic receptie

Conclusie

De beste leeftijd om uw ogen te laten laseren ligt tussen de 25 en 40 jaar oud. Rond deze leeftijd zijn uw ogen het meest stabiel en kunt u het langst genieten van scherp zicht na de ooglaserbehandeling. Vanaf 18 jaar mogen wij wettelijk ooglaserbehandelingen uitvoeren. Echter, wij behandelen vaak geen personen onder de 21. De reden erachter is dat de ogen nog in ontwikkeling zijn en groeien. De ogen zijn vaak nog niet stabiel en de kans op complicaties is daardoor groter. Een maximum leeftijd voor ooglaserbehandelingen is er niet. Bij leeftijden ouder dan 40 jaar zijn andere factoren van belang die bepalen of de oogbehandeling toegepast kan worden, zoals bepaalde ziektes en medicatie gebruik. De beste manier om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling is door contact op te nemen met onze kliniek. Wij kunnen u dan verder helpen en uw vragen beantwoorden.

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie