Ooglaseren sterkte

Tot welke sterkte is ooglaseren mogelijk?

U bent hier: Home > Ogen laseren -> Oogsterkte

Ogen laseren oogsterkte

Een ooglaserbehandeling is de meest gebruikte methode om van een bril en/of contactlenzen af te komen. Denkt u eraan om uw ogen te laseren, maar heeft u geen idee of dat wel kan? Doorgaans vindt u een overzicht waarin wordt omschreven tot en met welke sterktes uw ogen geschikt zijn voor onze behandelmethodes. Op deze pagina lees je daar alles over.

Ooglaseren tot welke sterkte
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Sterktes bij de verschillende ooglaserbehandelingen

Het verschilt per ooglaserbehandeling tot welke sterkte uw ogen behandeld kunnen worden. Hierom vindt er altijd eerst een medisch vooronderzoek plaats om te bepalen of uw ogen geschikt zijn voor laseren. Uw ogen moeten daarnaast een periode van 1 tot 2 jaar een stabiele sterkte hebben. Pas wanneer uw ogen geschikt zijn, zal de oogarts afwegen welke behandelmethode(n) het best bij u past.

 LASEKIntraLASIKTransPRK
Bijziendheid (myopie)-10-10-8
Verziendheid (hypermetropie)+4+4+2
Cilinderafwijking (astigmatisme)+6+6+4

Let op dat dit de maximale sterktes zijn. Het is dus niet altijd mogelijk om uw ogen bij de maximale toegestane sterkte te laten behandelen. Wel is het mogelijk om uw ogen te laten behandelen bij lage sterktes tussen -0,75 en +0,5.  De oogarts kan u hier meer informatie over geven.

Bijziendheid

Bijziendheid wordt ook wel myopie genoemd. Het houdt in dat u op korte afstand geen problemen heeft met uw zicht, maar op langere afstanden zal het wazig zijn. U heeft dan een min-sterkte. Het wordt veroorzaakt doordat het hoornvlies steiler is dan bij personen met scherp zicht. Hierdoor valt het licht vóór het netvlies en het scherpe beeld verschuift naar voren. Dit maakt het lastig om van veraf scherp te zien. Laseren bij bijziendheid kan vanaf een minimale sterkte van -1 tot een maximale sterkte van -10. Echter, u moet er rekening mee houden dat dit richtlijnen zijn. Er zou bijvoorbeeld bij een lagere sterkte al gelaserd kunnen worden. Andersom kan het ook voorkomen dat er toch niet gelaserd kan worden bij de maximale sterkte van -10. Ons advies: laat uw ogen checken en beoordelen door een ervaren oogarts.

Klantbeoordeling

Verziendheid

Hypermetropie, ofwel verziendheid, betekent dat u een plus-sterkte heeft. Er is sprake van een plussterkte wanneer uw ogen bij korte afstanden moeite hebben met scherpstellen. Bij verziendheid is het hoornvlies vlak waardoor het licht achter het netvlies valt. Het scherpe beeld verschuift naar achteren, waardoor u van ver geen moeite heeft met kijken. Daartegenover kunt u objecten van dichtbij niet goed zien. Verziendheid kan behandeld worden bij een minimale sterkte van +1,5 tot een maximale sterkte van +4. Valt u hier net buiten, dan adviseren wij u alsnog langs te komen om uw ogen te laten checken. De oogarts kan u meer informeren en persoonlijk advies geven over mogelijke behandelingen.

Astigmatisme

De term astigmatisme wordt ook wel gebruikt voor cilinderafwijkingen. Bij een cilinderafwijking is het oog niet perfect rond, maar is er sprake van een wat meer ovale vorm. Soms wordt de vorm beschreven als de vorm van een rugbybal. Hierdoor ontstaan er twee brandpunten van licht in het netvlies, in plaats van één. Dit resulteert in een dubbel zicht of verblinding, voornamelijk wanneer u naar een lichtpunt kijkt in het donker. Astigmatisme zorgt er dus voor dat u minder goed kunt zien. Het komt ook voor bij verziendheid en bijziendheid. Cilindrische afwijkingen kunnen worden behandeld tot een maximale sterkte van –6.

Dutch Eye Clinic receptie

Conclusie

Zoals u heeft kunnen lezen is ooglaseren mogelijk bij verziendheid, bijziendheid en astigmatisme (cilinderafwijkingen). Afhankelijk van uw situatie, leeftijd en huidige oogsterkte, kunnen onze oogartsen bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling én welke behandelmethode(n) hierbij geschikt zijn. Heeft u interesse in een ooglaserbehandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie