Ooglaseren in Turkije

Uw ogen laten laseren in Turkije: verstandig of niet?

U bent hier: Home > Ogen laseren -> Turkije

Ogen laseren Turkije (Istanbul)

U hoort het steeds vaker: mensen die naar het buitenland reizen voor medische ingrepen. Turkije behoort tot een van de populairste plekken om naartoe te gaan voor dit soort ingrepen. Daarnaast beschikt Istanbul zelfs over de beste klinieken en artsen ter wereld. Denkt u eraan uw ogen te laten laseren in Turkije? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

Ooglaseren Turkije Istanbul
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Voordelen van ooglaseren in Turkije

De populariteit voor ooglaseren in Turkije is er niet voor niets. In Istanbul bevinden zich meerdere erkende en hoog aangeschreven wereld klinieken. Hierom hebben we een aantal voordelen van ooglaseren in Turkije voor u op een rijtje gezet:

 1.     Verblijf in wereldstad: niet alleen reist u naar Turkije voor een ooglaserbehandeling. U verblijft namelijk ook meteen in een wereldstad. Zo kunt u vaak een combinatie van een trip naar Istanbul boeken, terwijl u ter plekke uw ogen laat behandelen. 
 2.   Verzorgde trip en pick-up: erkende klinieken verzorgen vaak een uitgestippelde reis voor u. Zo plannen zij uw trip naar Turkije en zorgen ze ervoor dat u wordt opgehaald van het vliegveld naar uw verblijf en terug. U hoeft zelf alleen een afspraak te maken.
 3.   Goede contacten met Nederland: Nederland heeft goede contacten met erkende klinieken in Turkije. Daarnaast vindt u ook klinieken die Nederland vertegenwoordigen of ook vestigingen in Nederland hebben. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over communicatie. Ook kunt u op deze manier in Nederland terecht bij een oogarts, bijvoorbeeld voor vooronderzoeken of nacontroles.
 4. Wereldklasse klinieken en oogartsen: wanneer u besluit bij een erkende kliniek in Turkije uw ogen te laten laseren, hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele risico’s of ernstige complicaties. Hier beschikken ze over moderne technologie en ervaren oogartsen, waardoor de behandeling veilig kan worden uitgevoerd.

Nadelen van ooglaseren in Turkije

 1. Verhoogde risico op eventuele complicaties: wanneer u zich niet goed laat informeren, loopt u hoger risico op ernstige of langdurige complicaties na een behandeling. Wees altijd uiterst voorzichtig wanneer u overweegt een medische ingreep te ondergaan in het buitenland. Laat uzelf informeren over de kliniek en artsen die u op het oog heeft. U wilt er zeker van zijn dat u bij de juiste kliniek zit en daarmee onnodige en/of ernstige complicaties vermijdt. 
 2.   Minder goed bereikbaar: doordat de kliniek in Turkije is gevestigd, zal de bereikbaarheid automatisch afnemen. U zult bijvoorbeeld heen en weer moeten reizen bij eventuele herbehandelingen of wanneer u langs moet voor controle. Dit is een zeer belangrijk punt om te overwegen. Vooronderzoeken, technische onderzoeken en nacontroles zijn enorm belangrijk en zelfs noodzakelijk voor uw veiligheid, herstel en resultaat bij een ooglaserbehandeling.
 3.   Weinig tot geen prijsverschil: wanneer u bij een erkende kliniek uw ogen laat laseren, zal er weinig tot geen prijsverschil zijn vergeleken met de prijzen in Nederland. U moet er rekening mee houden dat u betaalt voor de behandeling, maar ook uw vlucht en verblijf en eventuele reizen naar Turkije ná de behandeling voor controle of een herbehandeling. In Nederland hoeft u enkel rekening te houden met kosten voor de behandeling zelf. Deze liggen maar net hoger en soms zelfs gelijk aan de kosten voor een behandeling in Turkije.

Klantbeoordeling

Kosten en extra informatie

Gemiddelde kosten van ooglaseren in Turkije

Het zal verschillen per kliniek en per behandeling wat u betaalt voor een ooglaserbehandeling. Ook verschilt het per kliniek of de reis is inbegrepen in de kosten. Gemiddeld ligt de prijs rond de €1500 voor beide ogen bij erkende klinieken in Turkije.

Zijn oogklinieken in Turkije betrouwbaar?

Wanneer u kiest voor een gecertificeerde en erkende kliniek, kunt u ervan uitgaan dat de behandelingen veilig en betrouwbaar worden uitgevoerd. Ooglaserbehandelingen staan bekend om de uiterst veilige technologie, waarbij serieuze complicaties zeer zelden voorkomen. Dit geldt uiteraard alleen als de behandeling wordt uitgevoerd door ervaren en professionele oogartsen, die weten waar ze mee bezig zijn. Zorg er echt voor dat u uzelf goed laat informeren over de kliniek waar u een behandeling overweegt, zodat u er zeker van bent dat u niet in een horror-situatie belandt.

Welke ooglaserbehandelingen worden in Turkije uitgevoerd?

Net zoals in Nederland, zijn LASEK, IntraLASIK en TransPRK de meest voorkomende ooglaserbehandelingen in Turkije. 

 • LASEK: deze methode is geschikt voor dunne of droge hoornvliezen en bij personen die vaak niet geschikt blijken voor de andere behandelmethoden. De maximale sterktes die behandeld kunnen worden liggen tussen de -10 en +4 en cilindersterktes tot maximaal 6.
 • IntraLASIK Femtosecond: bij deze methode wordt er eerst een hoornvlies lamel gecreëerd en daarna worden uw ogen bijgesteld met de laser. Het is van belang dat uw hoornvliezen de juiste dikte hebben. De behandeling kan worden uitgevoerd tot maximale sterktes van -10 tot +4 en een maximale cilindersterkte van 6.
 • TransPRK: deze behandeling staat bekend om de één-stap techniek en no-touch procedure. De maximale te behandelen sterktes liggen tussen -8 en +4 en bij maximale cilinderafwijkingen tot 4.
Dutch Eye Clinic receptie

Is ooglaseren in Turkije mogelijk bij Dutch Eye Clinic?

Een behandeling in Turkije bij Dutch Eye Clinic is niet meer mogelijk. Het verschil in kosten is namelijk niet heel groot. Bij de kosten moet u rekening houden met de behandeling, de vlucht en het verblijf. Het enige verschil is dat de laserbehandeling door een arts in Turkije wordt uitgevoerd. Wilt u meer weten over een ooglaserbehandeling in onze kliniek in Nederland? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

 • Uitstekende klantbeoordeling
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Levenslange garantie