Waarom ooglaseren?

De voor- en nadelen.

U bent hier: Home > Ogen laseren -> Voor- en nadelen

De voor- en nadelen van ooglaseren

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om hun ogen te laten laseren is omdat ze af willen van hun bril of lenzen. Na een ooglaserbehandeling bent u niet meer afhankelijk van deze hulpmiddelen om scherp te kunnen zien. Het is een eenmalige investering in uzelf waar u levenslang profijt van heeft.

Uw ogen laten laseren heeft dus een tal van voordelen die we met u gaan bespreken in dit artikel. Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel. Daarom hebben we de voor- en nadelen voor u uiteengezet.

 

Waarom ooglaseren voordelen nadelen
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Voordelen van ooglaseren

De meest voorkomende reden om de ogen te laten laseren is niet meer afhankelijk willen zijn van een bril of contactlenzen. Door uw ogen te laten laseren, wordt het gezichtsvermogen direct en permanent aangepast. Andere voordelen zijn:

 1. Weinig tot geen complicaties: ooglaserbehandelingen zijn zeer veilig wanneer ze bij een gecertificeerde kliniek met professionele oogartsen worden uitgevoerd. De kans op serieuze complicaties is vrijwel zeldzaam.
 2. Vrijwel direct scherp zicht: het herstel gaat meteen van start na de behandeling. Na 24 uur kunt u al enkele effecten van de behandeling merken. Na een aantal weken merkt u het optimale resultaat.
 3. Computertechnologie kan resultaten voorspellen: door onze huidige technologie kunnen onze computers meten en voorspellen hoe uw ogen eruit komen te zien na een behandeling. Zo weet meteen wat u kunt verwachten en zult u niet voor verrassingen komen te staan.
 4. Snelle ingreep en herstel: de behandeling op zichzelf duurt vaak enkele seconden tot minuten per oog, afhankelijk van de ooglaserbehandeling die bij u wordt uitgevoerd. Het herstel duurt vaak enkele weken tot dagen. Vaak kunnen de meeste mensen na 3 á 5 dagen weer beginnen met werken.
 5. Resultaten zijn blijvend: doordat de buitenkant van uw oog wordt gelaserd en daarmee de vorm van uw ogen verandert, zijn de resultaten permanent. Het is een onomkeerbaar proces. U kunt na de behandeling nog jaren genieten van het resultaat.

Nadelen van ooglaseren

U zult voor uzelf bij elke ingreep de voor- en nadelen moeten afwegen. Bij elke ingreep is het belangrijk uzelf goed te informeren, zodat u altijd op de hoogte bent over wat u te wachten staat. Hierom hebben wij een aantal nadelen voor u op een rijtje gezet:

 1. Niet iedereen kan worden behandeld: het hangt af van de conditie van uw ogen en algemene lichamelijke gezondheid of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling. Niet iedereen behandeld worden. Wanneer bepaalde risico's te hoog zijn door persoonlijke factoren, wordt een ooglaserbehandeling ook niet aangeraden en uitgevoerd.
 2. Complicaties na de operatie: infectie, wazig zicht, gevoeligheid voor licht en droge ogen zijn complicaties die na de behandeling kunnen voorkomen. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De oogarts begeleidt u door het herstelproces.
 3. Later kunt u toch weer een bril nodig hebbenouderdomsverziendheid en staar zijn verschijnselen die zich op latere leeftijd kunnen ontwikkelen. Dit hoort bij ons ouderdomsproces en is niet te voorkomen. Daarnaast staan de ooglaserbehandelingen hier los van. Het laseren gebeurt namelijk op het oppervlak van het oog, terwijl dit soort aandoeningen van binnenuit gebeuren.
 4. Kans op herhaalbehandeling: het gebeurt zeer zelden dat er na de behandeling sprake is van over- of ondercorrectie. Wanneer dit het geval is, is er een kans dat u opnieuw behandeld zal moeten worden, mits dit medisch verantwoordelijk is. Dit valt in onze zichtgarantie. U hoeft er dus geen extra kosten voor te betalen.

Klantbeoordeling

Dutch Eye Clinic receptie

Ben ik geschikt?

Bent u overtuigd van de voordelen van een ooglaserbehandeling? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af of u wel een geschikte kandidaat bent om uw ogen te laten laseren.

Het goede nieuws is dat circa 80% van de kandidaten in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Om uw ogen te laten laseren moet u voldoen aan een aantal criteria. Bent u benieuwd of u hieraan voldoet? Ontdek het zelf!

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

 • Uitstekende klantbeoordeling
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Levenslange garantie