IntraLASIK

IntraLASIK ooglaserbehandeling. Nu voor € 1.150,- per oog.

U bent hier: Home > Ooglaserbehandelingen > IntraLASIK

Wat is IntraLASIK?

IntraLASIK Femtosecond, Femtolasik of Intralase zijn verschillende benamingen voor dezelfde ooglaserbehandeling. Deze methode is ontwikkeld uit de LASIK techniek, al tientallen jaren de meest gebruikte methode voor ooglaserbehandelingen. Door de jaren heen is de LASIK methode vervangen door de IntraLASIK femtosecond ooglaserbehandeling. IntraLASIK werkt precies hetzelfde als de oude methode, alleen wordt tijdens het eerste deel van de behandeling een laser gebruikt in plaats van een mesje om uiterst nauwkeurig, snel en pijnloos een flap te maken.

Bij onze kliniek werken we met de geavanceerde intraLASIK laser om een hoornvlies lamel te creëren. Deze methode is veel veiliger doordat de laser met een computersysteem wordt bestuurd en daardoor uiterst precies en snel te werk gaat. Overigens is deze manier van ooglaseren populair vanwege het snelle herstel en uitstekende resultaten.

IntraLASIK ooglaseren
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Handige weetjes over IntraLASIK

  • Geschikt voor 18 tot 60 jaar.
  • Hersteltijd 1/2 dagen.
  • Bij oogsterktes tussen -10 en +4,5.
  • Bij cilinderafwijking tot -6.
  • € 1.150,- per oog

Klantbeoordeling

IntraLASIK ooglaserbehandeling

Één van onze ervaren oogartsen zal de behandeling bij u uitvoeren. Om het proces pijnloos te laten verlopen worden uw ogen eerst met oogdruppels verdoofd. Daarna wordt er een ooglidspreider geplaatst om het oog open te houden. Ook wordt er een speciale ring toegediend dat het hoornvlies vlak maakt voor de IntraLASIK ooglaser. Het andere oog wordt ondertussen afgedekt.

De traditionele LASIK behandeling bestaat uit twee processen. Tijdens het eerste proces wordt er met een mesje een flapje uit het hoornvlies gesneden. Dit flapje wordt ook wel hoornvlies lamel genoemd. Hierna gaat het tweede proces van start, namelijk het bijstellen van het gezichtsvermogen met behulp van de laser.

De IntraLASIK Femtosecond methode werkt bijna precies hetzelfde, alleen wordt er geen mes meer gebruikt om een hoornvlies lamel te maken. Tijdens de eerste fase wordt er een hoornvlies lamel gemaakt  met de IntraLASIK ooglaser. De ooglaser doet dit door duizenden kleine luchtbelletjes af te schieten om het flapje nauwkeurig te kunnen scheiden. Het lamel heeft een dikte van ongeveer 160 nm (nanometer) en zal gedeeltelijk nog vastzitten aan het oog, zodat deze na de behandeling weer terug kan worden gevouwen. Zodra het hoornvlies lamel is gemaakt, zal de oogarts het oog nog een keer verdoven voor de volgende stap.

Eye tracker

Bij deze stap wordt er een andere geavanceerde laser bij gehaald, welke ook bij de LASEK methode wordt gebruikt. De laser haalt precies de juiste hoeveelheid oogweefsel weg om het hoornvlies opnieuw vorm te geven. Hiermee wordt het gezichtsvermogen gecorrigeerd. Deze werkwijze wordt opnieuw herhaald bij het volgende oog.

Ondertussen wordt de beweging van uw ogen in de gaten gehouden met onze eye tracker. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u teveel beweegt en daarmee de behandeling beïnvloedt. Wanneer de eye tracker teveel beweging detecteert, zal de laser automatisch stoppen en pas verder gaan als het oog weer stil staat. Op deze manier wordt de behandeling accuraat uitgevoerd.

IntraLASIK informatie

Voor wie is IntraLASIK geschikt?

IntraLASIK heeft een breed bereik en is daarmee voor vrijwel alle oogafwijkingen geschikt, mits de ogen goedgekeurd zijn voor ooglaserbehandelingen. Sterktes die een aantal maanden stabiel tussen -10 en +4 en cilindersterktes tot maximaal 6 liggen, kunnen worden behandeld. De behandeling wordt tevens uitgevoerd bij mensen tussen de 18 en 60 jaar oud.

De dikte van het hoornvlies speelt een belangrijke rol bij de IntraLASIK Femtosecond-methode. De gemiddelde dikte van het hoornvlies is 540 nm, dit is ruim een halve millimeter. Wanneer uw hoornvliezen te dun blijken, dan is deze methode niet geschikt. Daarnaast wordt Intralase niet geadviseerd bij lagere sterktes.

Vóór de IntraLASIK behandeling

Voordat de behandeling plaatsvindt moet u eerst door het medisch vooronderzoek heen komen. Wanneer uw ogen geschikt zijn, wordt er een behandelplan met u opgesteld. Vervolgens kunt u naar de kliniek komen voor de behandeling. Wij zijn ervan op de hoogte dat de behandeling als spannend kan worden ervaren. Uw oogarts zal er dan ook voor zorgen dat u op uw gemak wordt gesteld, voordat de behandeling van start gaat. Zodra u er klaar voor bent, zal de oogarts beginnen met het verdoven van uw ogen door middel van oogdruppels. Na de verdoving wordt het ene oog afgedekt, terwijl er bij het andere oog een ooglidspreider en een speciaal ringetje wordt geplaatst. Hierna kan het laseren beginnen.

Houdt er rekening mee dat de behandeling pijnloos, maar niet compleet gevoelloos is. U kunt een lichte druk ervaren wanneer het laseren van start gaat.

Tijdens de IntraLASIK behandeling

De enige taak die u krijgt is uw ogen te focussen op een lichtpunt tijdens de behandeling. Het staren naar dit licht helpt uw ogen gefixeerd te houden op één punt. Gedurende de behandeling worden uw ogen in de gaten gehouden met onze eye tracker om de behandeling zo precies mogelijk uit te voeren. Voordat de tweede laser erbij wordt gehaald zal de oogarts uw ogen nog een keer verdoven om ervoor te zorgen dat u geen pijn voelt. Verder kan er tijdens de behandeling een bepaalde geur vrijkomen. Dit is overigens volkomen normaal en komt doordat er stukjes oogweefsel worden weg gelaserd. Sommige patiënten beschrijven het als een geur dat ruikt naar verbrand haar.

IntraLASIK resultaat en herstel

Het herstelproces van deze behandeling is erg snel en pijnloos. U kunt de volgende dag uw dagelijkse bezigheden zo goed als oppakken. Meteen na de behandeling kunt u wel last krijgen van wazig zicht, irriterende en/of jeukende ogen. U mag daarom nog niet meteen autorijden. Wij adviseren u iemand mee te nemen die u na de behandeling weer thuis af kan zetten. Daarnaast raden wij u sterk aan om een goede zonnebril mee te nemen ter bescherming voor uw ogen. Deze zet u dan meteen op bij het verlaten van onze kliniek. De klachten horen een aantal uur na de behandeling te verminderen. Richting het einde van de dag zult u al merken dat u langzaamaan beter in de verte kunt lezen en kijken. 

Na een aantal weken kunt u weer make-up rondom de ogen gebruiken en sporten als fitness en hardlopen weer oppakken. Zwemmen mag vanaf dan ook, maar onze oogartsen zullen u adviseren de eerste paar maanden een zwembril te gebruiken om eventuele oogirritaties te vermijden. Het optimale resultaat zal na een aantal weken al te merken zijn. Gedurende de nacontroles zult u van uw oogarts concrete adviezen krijgen over wanneer u bepaalde taken en werkzaamheden weer op kunt pakken. Het zal namelijk verschillen per persoon.

U kunt uiteraard uitgaan van een langdurig resultaat. Bij de IntraLASIK Femtosecond ooglaserbehandeling is er namelijk sprake van een onomkeerbaar proces. Er worden stukjes oogweefsel weg gelaserd waarbij de vorm van het hoornvlies wordt verandert, dit is dus een permanente aanpassing. Door het ouderdomsproces van ons lichaam kan het gebeuren dat u op latere leeftijd toch een leesbril nodig blijkt te hebben. Dit wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd en heeft verder niks te maken met de ooglaserbehandeling. Een enkele keer kan het voorkomen dat er na de behandeling een reststerkte overblijft. Als dit meer dan -0,5 of +0,5 is, dan is een herbehandeling mogelijk, mits dit medisch verantwoord is. Bij de IntraLASIK methode wordt de kans op herbehandeling geschat op circa 2%.

IntraLASIK complicaties en risico's

Bij elke ingreep zal er sprake zijn van risico’s, dus ook bij de IntraLASIK Femtosecond ooglaserbehandeling. Complicaties die resulteren in lange termijn klachten of complete verlies van het gezichtsvermogen komen zeer zelden voor. Gelukkig zijn de meeste complicaties klein. Hieronder vallen tijdelijke visuele problemen, zoals droge ogen, dubbelzien, verhoogde gevoeligheid voor licht, halo’s rond felle lichten, jeuk en irritatie aan de ogen. Deze klachten zullen vaak niet langer dan een paar uur tot aantal dagen na de ingreep duren. Verder is er een kleine kans op complicaties bij het maken van het hoornvlies lamel. Over het algemeen herstelt deze volledig en zal de ooglaserbehandeling na een aantal maanden opnieuw uitgevoerd kunnen worden.

De voordelen van IntraLASIK

Gezien wij werken met hoogstaande en moderne lasers, kunnen wij u een betere scherpte en zichtkwaliteit garanderen. Met onze nauwgezette computergestuurde laser en ons betrouwbaar systeem kunnen wij het resultaat van uw oogsterkte beter inschatten, zodat u van te voren een idee heeft wat u kunt verwachten. IntraLASIK heeft een breed bereik waardoor wij ook hogere sterktes kunnen behandelen. In tegenstelling tot andere behandelmethodes, is de IntraLASIK-methode geheel pijnloos en heeft u minder kans op droge ogen na de behandeling. Bovendien, bij de IntraLASIK methode heeft maar 2% van de patiënten een herbehandeling nodig. Bij andere methodes ligt het percentage vaak rond de 10-15%.

Kosten

De kosten van de IntraLASIK Femtosecond ALL-IN behandeling ligt op €1198 per oog.  Het ALL-IN tarief bestaat uit een technisch en medisch onderzoek, de laserbehandeling, 7 nacontroles in het eerste jaar en zichtgarantie. Wanneer een herbehandeling nodig is, omdat het gewenste resultaat niet is behaald, valt dit onder de zichtgarantie en worden de kosten vergoed. De voorwaarde die hieraan verbonden is, is dat de herbehandeling gekeurd moet worden als medisch verantwoordelijk door de oogarts. 

Een los medisch onderzoek kost €99. Wanneer u besluit bij ons te laseren worden de kosten van het onderzoek in mindering gebracht. Daarnaast zal de oogarts de mogelijkheden met u doornemen en een exacte kostenopgave opstellen, zodat u van tevoren op de hoogte bent. Als het blijkt dat uw ogen niet geschikt zijn voor een laserbehandeling, dan vervallen de kosten voor het medisch onderzoek en krijgt u het bedrag geretourneerd. 

Vergelijk behandelingen

 IntraLASIKTransPRK Afspraak
Oogsterkte-10 en +4,5-8 en +4Ben je geschikt?
CilinderafwijkingTot -6Tot -4voor ooglaseren
Prijs€ 1.150,- per oog€ 1.099, per oog€ 0,- (bij behandeling)
Leeftijd18 tot 60 jaar18 tot 45 jaar18 tot 60 jaar
Bruikbaar zicht 1-3 dagen3-5 dagenDirect
NapijnEerste uren lichte napijn2-5 dagen matige napijnGeen
Optimaal zicht 1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maandenDirect

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie