LASEK

LASEK ooglaserbehandeling. Nu voor € 1.298,- per oog.

U bent hier: Home > Ooglaserbehandelingen > LASEK

Wat is LASEK?

Laser Assisted Epithelial Keratomileusis, oftewel LASEK, is een variant van de eerste ooglaserbehandeling PRK en wordt vaak toegepast bij mensen waarbij de hoornvliezen te dun of droog zijn voor andere vormen van ooglaseren. Het is een veelgebruikte en veilige manier van ooglaseren. Er is sprake van minimale aanpassingen aan het oog, maar doordat het plaatsvindt op het oppervlakte van het hoornvlies kan de ingreep als gevoelig worden ervaren vergeleken met andere laserbehandelingen. 

De LASEK behandeling onderscheidt zich van de Intralasik doordat er geen hoornvlies lamel wordt gecreëerd om het oog te kunnen laseren. Alleen de epitheellaag van het oog wordt losgeweekt. Dit houdt in dat er geen flapje wordt uitgesneden, zoals bij Intralasik wel gebeurt.

LASEK ooglaseren
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Handige weetjes over LASEK

  • Geschikt voor 18 tot 45 jaar.
  • Hersteltijd 3/4 dagen.
  • Bij oogsterktes tussen -8 en +4.
  • Bij cilinderafwijking tot -4.
  • € 1.298,- per oog.

Klantbeoordeling

De LASEK ooglaserbehandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door de oogarts. Allereerst wordt de bovenste laag van het hoornvlies, ofwel epitheel, losgeweekt met alcohol. Dit laagje is ongeveer 70 nm (nanometer) dik en wordt gedurende de behandeling weggeschoven. De laserbehandeling vindt plaats op het onderliggende hoornvlies weefsel. De geavanceerde laser zal vervolgens de vorm van het hoornvlies veranderen en zo de sterkte opnieuw instellen. Als laatst wordt het losgeweekte epitheellaag teruggeschoven en er komt tijdelijk een beschermende lens over het oog. Dit proces wordt direct herhaald bij het volgende oog. Per oog zal dit minder dan 5 minuten duren.

Eye tracker

Tijdens de behandeling wordt de beweging van uw ogen gecontroleerd met onze eye tracker. De eye tracker zorgt ervoor dat de laser automatisch stopt wanneer de ogen teveel bewegen, zodat de behandeling zo nauwkeurig mogelijk wordt uitgevoerd.

LASEK informatie

Voor wie is LASEK geschikt?

Vanaf 18 jaar mogen er ooglaserbehandelingen worden toegepast. LASEK is geschikt voor cilinderafwijkingen (astigmatisme) en voor zowel bijziend- als verziendheid. De sterktes die behandeld kunnen worden liggen tussen -10 en +4 en een maximale cilinderafwijking tot 6.  Ook is het geschikt voor personen met droge ogen, dunne hoornvliezen, lage sterkte, bij contactsporten en bij personen die een verhoogd risico hebben op oogletsel. Een voorwaarde is wel dat uw ogen minimaal een aantal maanden dezelfde sterkte hebben. Daarnaast kan de behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij 1 soort sterkte; of voor verziendheid of voor bijziendheid. Ook is het niet altijd mogelijk bij hoge sterktes.

Uiteraard wordt er eerst een oogonderzoek gedaan door een van onze ervaren oogartsen om te bepalen of uw ogen geschikt zijn voor laseren. Wanneer uw ogen geschikt zijn, zal de oogarts u adviseren over de mogelijkheden die er zijn voor het beste resultaat voor uw ogen.

Vóór de LASEK behandeling

Na goedkeuring voor geschiktheid van de oogarts worden de mogelijkheden met u doorgenomen en krijgt u een exacte kostenopgaven, zodat u weet wat u te wachten staat. 

Vlak voordat er wordt gelaserd zullen uw ogen worden verdoofd met behulp van oogdruppels om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken en eventuele pijnen weg te nemen. Vervolgens wordt er een ooglidspreider geplaatst om de oogleden open te houden. Hierna kan het laseren beginnen.

Tijdens de LASEK behandeling

Ingrepen kunnen wel eens spannend zijn. Uw oogarts zal er uiteraard voor zorgen dat het proces soepel verloopt en u er ontspannen bij kan liggen. Met behulp van de geavanceerde laser wordt de behandeling uitgevoerd. De behandeling verloopt pijnloos, maar niet gevoelloos. Het gevoel wat hiermee wordt ervaren is een lichte druk op de ogen. Binnen enkele minuten zullen uw ogen alweer klaar zijn voor de volgende stap; het herstelproces voor een beter zicht.

LASEK resultaat en herstel

Het herstelproces is relatief kort. Het zal verschillen per persoon hoe lang het herstelproces duurt, maar meestal ligt dit tussen de 3 à 4 dagen. Direct na de behandeling begint het herstelproces van de ogen. U kunt na de behandeling last krijgen van droge ogen of een drukkend en/of irriterend gevoel. Dit kan tot een paar uur na de behandeling aanhouden.Daarbij komt het voor dat er zwellingen plaatsvinden waardoor u wat waziger ziet. Dit neemt vaak binnen 24 uur weer af. U zult merken dat uw zicht scherper wordt zodra de zwellingen afnemen. Binnen één tot een aantal weken merkt u het optimale resultaat en heeft u weer scherp zicht. Door het wazige zicht bent u niet geschikt om meteen auto te rijden. Wij adviseren u om iemand mee te nemen die u na de behandeling thuis afzet.

Doordat de vorm van het hoornvlies wordt aangepast is het proces blijvend en onomkeerbaar, u gaat dus voor een langdurig resultaat. Eventuele aanpassingen zijn later wel nog mogelijk. Aangezien de ogen blijven veranderen door veroudering kan het voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril zou moeten aanschaffen of een bril voor kort gebruik, zoals bij het autorijden. Dit heeft niks te maken met het hoornvlies dat bij het laseren wordt aangepast, maar met de ooglenzen. Op den duur zullen de ogen moeite hebben met het scherpstellen van dichtbij en kunt u last krijgen van ouderdomsverziendheid. Dit is een intern proces en  staat dus los van de ooglaserbehandeling.

Wij adviseren u sterk om een goede zonnebril mee te nemen, zodat u deze bij het verlaten van onze kliniek kan opzetten. Dit zal de ogen beter beschermen tijdens het herstel en de eventuele klachten verminderen. Bij de nacontroles zult u verdere persoonlijke adviezen ontvangen van uw oogarts over wanneer u bepaalde taken en werkzaamheden weer op kunt pakken. Doordat het herstelproces van iedereen anders is, zullen deze adviezen verschillen per persoon.

LASEK complicaties en risico's

Geen enkele ingreep is risicovrij, maar u kunt uitgaan van enkele korte termijn risico's. De risico's omvatten wazig zicht, gevoelige ogen, drukkend gevoel, droge en/of geïrriteerde ogen enkele dagen na de ingreep. U kunt ervan uitgaan dat dit na verloop van tijd verdwijnt. Wanneer er een reststerkte overblijft kan het zijn dat u een herbehandeling nodig heeft. Bij de LASEK methode ligt de kans op herbehandeling rond de 10%.

De voordelen van LASEK

De LASEK ooglaserbehandeling is een veilige en veel uitgevoerde ingreep. Er is geen sprake van lange termijn risico’s en het wordt snel uitgevoerd. U kunt uitgaan van uitstekende resultaten met snel herstel, waarbij herbehandelingen voor eventuele correcties mogelijk zijn.  Ook is de behandeling geschikt voor patiënten met lage sterktes, droge ogen en een dunne hoornvlies.

Kosten

Het tarief voor de LASEK ALL-IN behandeling ligt op € 898,- per oog. Het ALL-IN tarief bestaat uit een technisch en medisch onderzoek, de laserbehandeling, 7 nacontroles in het eerste jaar en zichtgarantie. De zichtgarantie houdt in dat u een gratis herbehandeling krijgt als uw gewenste resultaat niet is behaald. Uiteraard moet er eerst worden uitgesloten  dat het medisch verantwoord is. 

U kunt bij interesse een vrijblijvend vooronderzoek plannen. Dit consult is gratis. Als u besluit bij ons te laseren wordt het vooronderzoek vervolgd door een medisch vooronderzoek waarvan de kosten op € 95 ligt. Zijn uw ogen geschikt voor laseren, dan worden de kosten in mindering gebracht als u gaat voor een laserbehandeling. Blijkt het dat uw ogen ongeschikt zijn voor laseren, dan krijgt u de kosten van het medisch vooronderzoek geretourneerd.

Vergelijk behandelingen

 IntraLASIKTransPRK Afspraak
Oogsterkte-10 en +4,5-8 en +4Ben je geschikt?
CilinderafwijkingTot -6Tot -4voor ooglaseren
Prijs€ 1.150,- per oog€ 1.099, per oog€ 0,- (bij behandeling)
Leeftijd18 tot 60 jaar18 tot 45 jaar18 tot 60 jaar
Bruikbaar zicht 1-3 dagen3-5 dagenDirect
NapijnEerste uren lichte napijn2-5 dagen matige napijnGeen
Optimaal zicht 1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maandenDirect

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie