Leesbrilcorrectie in Nederland

Nooit meer een leesbril? Zie weer scherp van dichtbij én veraf. Vanaf € 1.298,- wanneer u ook kiest voor behandeling in Nederland. Daarmee bespaart u al snel enkele honderden euro's per oog.

Wat is een leesbrilcorrectie?

Na de leeftijd van 40 jaar wordt vaak het lezen van kleine letters lastiger. Het afhankelijk zijn van een leesbril wordt door veel mensen als vervelend ervaren.

Naarmate we ouder worden krijgen we allemaal steeds meer last van ouderdomsverziendheid. Dit wordt ook wel presbyopie genoemd. Uw ogen gaan langzaam achteruit en u heeft steeds meer moeite met lezen van dichtbij. Een leesbrilcorrectie is een ooglaserbehandeling waarbij één oog wordt behandeld om goed van dichtbij te kunnen zien en het ander oog om scherp in de verte te kunnen zien. Deze methode staat ook bekend als monovisie.

Leesbrilcorrectie ooglaseren
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Handige weetjes over de leesbrilcorrectie

 • Geschikt voor tussen de 40 en 65 jaar.
 • Ideaal bij presbyopie (ouderdomsverziendheid).
 • Geen leesbril meer nodig.
 • Zie weer scherp van dichtbij én veraf.
 • Al vanaf € 1.298,- per oog.
 • Sommige aanvullende ziekteverzekeringen betalen de ingreep wel (gedeeltelijk) terug.

Klantbeoordeling

nn Trustpilotnn

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij een leesbrilcorrectie wordt één oog gelaserd voor een goed leesvermogen en het ander oog voor een scherp zicht in de verte. Vervolgens werken uw ogen als het ware als een team samen om in beide situaties scherp te zien. Afhankelijk van de situatie waar u zich in bevindt, zullen uw ogen zich daar automatisch op afstellen waardoor u altijd perfect zicht hebt. Het ene oog ziet dus scherp van dichtbij en het andere oog juist van veraf. Dit wordt ook wel monovisie genoemd.

Omdat uw hersenen niet gewend zijn aan monovisie, kost het even tijd voordat u hier helemaal gewend aan bent geraakt. Meestal duurt dit proces zo'n twee tot vier weken. Omdat niet iedereen kan wennen aan monovisie, adviseren we u om dit eerst uit te proberen door twee weken een bril of lenzen te dragen met monovisie-sterktes.

Voor wie is een leesbrilcorrectie geschikt?

Een leesbrilcorrectie is bedoeld voor wanneer u moeite heeft met scherp zien van dichtbij. Een leesbrilcorrectie is helaas niet voor iedereen geschikt. We hebben de voorwaarden voor u op een rijtje gezet:

 • Bij voorkeur bent u ouder dan 40, maar in ieder geval jonger dan 65 jaar.
 • U heeft een leesbrilsterkte vanaf +1.50 en u draagt geen bril of lenzen voor zicht in de verte.
 • Uw heeft een brilsterkte tussen de +1.00 en +3.00.
 • Uw oogsterkte is stabiel.

Leesbrilcorrectie informatie

WerkwijzennUw dominante oog wordt gecorrigeerd naar de sterkte 0.0 om veraf scherp te kunnen zien.nUw niet-dominante oog wordt gecorrigeerd naar de sterkte -1 of -1,5 om van dichtbij scherp te kunnen zien.nn
Wat zijn de voordelen van een leesbrilcorrectie?nEen leesbrilcorrectie heeft verschillende voordelen. Een aantal daarvan hebben we voor u uiteengezet:nnDe noodzaak voor het moeten dragen van een leesbril kan worden uitgesteld.nDraagt u al een leesbril? Dan wordt deze overbodig.nNa een leesbrilcorrectie ziet u niet alleen scherp van dichtbij, maar ook van veraf.nEen leesbrilcorrectie is een veilige ingreep die wordt uitgevoerd met uiterst moderne apparatuur.nZeer snelle hersteltijd die vergelijkbaar is met andere ooglaserbehandelingen.nn
Wat zijn de nadelen van een leesbrilcorrectie?nZijn er ook nadelen aan een leesbrilcorrectie? Hoewel de voordelen de mogelijke nadelen overstijgen, is het goed om rekening te houden met het volgende:nnNiet iedereen is geschikt voor een leesbrilcorrectie. Mogelijk is een lensimplantatie een beter alternatief voor u.nHet duurt even voordat uw gewend bent aan monovisie en niet iedereen kan hieraan wennen.nMogelijk ziet u diepte minder goed.nEen leesbrilcorrectie wordt niet aangeraden als u veel achter een beeldscherm werkt.nn
Complicaties en risico's bij een leesbrilcorrectienDe kans op complicaties na een leesbrilcorrectie is erg klein. Zoals eerder vermeld kan niet iedereen wennen aan monovisie en soms ziet u dieptes hierdoor minder goed. Wij adviseren u dan ook om dit eerst uit te proberen door twee weken een bril of lenzen te dragen met monovisie-sterktes. Complicaties waar u mogelijk mee te maken krijgt na een leesbrilcorrectie zijn hetzelfde als bij andere ooglaserbehandelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: gevoelige ogen, droge ogen, wazig zicht en een drukkend gevoel. Deze 'complicaties' worden hooguit als irritant ervaren. De behandeling is pijnloos.n
Wat is presbyopie?nPresbyopie is een oogafwijking waar iedereen last van krijgt rond de 40 jaar. Dit wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Uw oogspieren worden langzaam minder flexibel en elastisch, waardoor het vermogen van uw ogen om scherp te stellen afneemt. Ouderdomsverziendheid is onvermijdelijk en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. U herkent het vooral doordat u steeds meer moeite begint te krijgen met het lezen van dichtbij, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een boek of krant. U zult het gene wat u leest steeds verder van u af gaan houden. Daarnaast krijgt u als gevolg van presbyopie last van hoofdpijn en vermoeide ogen. Presbyopie komt vaak voor en is gelukkig gemakkelijk te corrigeren.n

Kosten

Overweegt u een leesbrilcorrectie? Bij een leesbrilcorrectie worden uw ogen gelaserd middels één van de 3 traditionele ooglaserbehandelingen: LASEK, IntraLASIK of TransPRK. De behandeling wordt uitgevoerd in combinatie met monovisie. Zie hieronder onze tarieven:

 • LASEK i.c.m. monovisie: € 1.298 per oog.
 • IntraLASIK i.c.m. monovisie: € 1.498 per oog.
 • TransPRK i.c.m. monovisie: € 1.398 per oog.

De tarieven zijn All-IN. Het ALL-IN tarief bestaat uit een technisch en medisch onderzoek, de laserbehandeling, 7 nacontroles in het eerste jaar en zichtgarantie. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een leesbrilcorrectie? Vraag dan een gratis consult aan.

 

Vergelijk behandelingen

 IntraLASIKTransPRK Afspraak
Oogsterkte-10 en +4,5-8 en +4Ben je geschikt?
CilinderafwijkingTot -6Tot -4voor ooglaseren
Prijs€ 1.150,- per oog€ 1.099, per oog€ 0,- (bij behandeling)
Leeftijd18 tot 60 jaar18 tot 45 jaar18 tot 60 jaar
Bruikbaar zicht 1-3 dagen3-5 dagenDirect
NapijnEerste uren lichte napijn2-5 dagen matige napijnGeen
Optimaal zicht 1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maandenDirect

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

 • Uitstekende klantbeoordeling
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Levenslange garantie