TransPRK

TransPRK ooglaserbehandeling. Nu voor € 1299,- per oog (incl. wavefront).

U bent hier: Home > Ooglaserbehandelingen > TransPRK

Wat is TransPRK?

Transepitheliale Photorefractieve Keratectomie, ofwel TransPRK, is een is een moderne, no-touch vorm van een PRK-laserbehandeling die volledig met de laser wordt uitgevoerd. TransPRK wordt wereldwijd al meer dan een decennium uitgevoerd door oogartsen. Deze ooglaserbehandeling bestaat uit slechts één stap en is incisie-vrij.

TransPRK staat het bekend om de no-touch procedure. Dit houdt in dat het zonder contact van chirurgische instrumenten is. Ook hoeft er geen hoornvliesflap te worden gecreëerd. Zo onderscheidt TransPRK zich van andere ooglaserbehandelingen. Vaak wordt deze manier van ooglaseren aangeraden aan patiënten waarbij de ogen niet geschikt zijn voor de IntraLASIK ooglaserbehandeling.

TransPRK ooglaseren
40.000+ behandelingen uitgevoerd
Ruim 25 jaar ervaring
Levenslange garantie
Uitstekend beoordeeld

Handige weetjes over TransPRK

  • Geschikt voor 18 tot 45 jaar.
  • Hersteltijd 3/4 dagen.
  • Bij oogsterktes tussen -8 en +4.
  • Bij cilinderafwijking tot -4.
  • € 1299,- per oog (incl. wavefront)

Klantbeoordeling

TransPRK oogaserbehandeling

In tegenstelling tot de meeste ooglaserbehandelingen, bestaat TransPRK uit slechts één stap. Er wordt gebruik gemaakt van de snelle, veilige en precieze SCHWIND AMARIS laser. Terwijl u naar een lichtpunt staart, verwijdert de laser de epitheellaag. Dit is het bovenoppervlak van het hoornvlies. Hiermee verandert de vorm van het hoornvlies en wordt het gezichtsvermogen bijgesteld. De epitheel vernieuwt zich elke week en groeit zo vanzelf weer terug.

De laser laat een uiterst glad oppervlak achter. Dit bevordert het herstelproces  en biedt meer veiligheid  voor u. De laser verwijdert het oogweefsel bovendien nauwkeuriger en makkelijker dan handmatige of alcohol ondersteunende methoden. Na enkele minuten is het laseren bij beide ogen voltooid en wordt er een bandagelens op uw ogen geplaatst ter bescherming. De lens wordt na enkele dagen weer verwijderd na controle van de oogarts.

Eye tracker

Uiteraard worden uw ogen verdoofd met oogdruppels door de oogarts, voordat de behandeling van start gaat. De behandeling verloopt zodoende pijnloos. Tijdens de behandeling wordt de beweging van uw ogen in de gaten gehouden en automatisch gecorrigeerd met behulp van onze unieke eye tracker. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u de behandeling op enige manier beïnvloedt.

TransPRK informatie

Voor wie is TransPRK geschikt?

De behandeling wordt uitgevoerd bij sterktes tussen de -8 en +2 en bij cilinderafwijkingen van maximaal 4. Dit houdt in dat het voor zowel bijziendheid, verziendheid als astigmatisme is bestemd. Eveneens is het geschikt voor patiënten vanaf 18 jaar die te maken hebben met lagere sterktes, dunnere hoornvliezen, droge ogen, geen contactlenzen kunnen verdragen, een verhoogd risico hebben op oogletsel of bij patiënten die meedoen aan contact- en/of watersport. Vaak kunnen bij deze patiënten behandelingen als IntraLASIK niet worden uitgevoerd.

Vóór de TransPRK behandeling

Voordat de behandeling van start gaat, moet er eerst door de oogarts bepaald worden dat de behandeling medisch verantwoord kan plaatsvinden. Hiervoor zullen uw ogen geobserveerd worden tijdens een medisch vooronderzoek. Wanneer uw ogen geschikt zijn, zal de oogarts een kosten- en behandelplan opstellen, zodat u weet wat u te wachten staat.  Op de dag van de behandeling wordt u ontvangen in onze kliniek en begeleid naar de behandelkamer. Als eerst worden uw ogen verdoofd. Na een aantal minuten kan het laseren beginnen.

Tijdens de TransPRK behandeling

Gedurende de behandeling zult u gevraagd worden om naar een lichtpunt te staren. De rest van het werk wordt in één stap door de laser uitgevoerd. Binnen enkele seconden is het oog gecorrigeerd en kan het volgende oog meteen worden behandeld. U kunt tijdens de behandeling een lichte druk ervaren op het oog. Alhoewel, de behandeling verloopt verder pijnloos gezien de ogen van te voren verdoofd zijn. Wanneer de behandeling is afgehandeld, mag u nog enkele minuten plaatsnemen in de kliniek om uw ogen te laten controleren en om nog even te rusten.

TransPRK resultaat en herstel

Het is belangrijk om te weten dat u na de behandeling nog niet mag autorijden. Het is dus verstandig om iemand mee te nemen die u na de behandeling weer thuis kan brengen. 

Direct na de behandeling kunt u last krijgen van een wazig zicht, irritatie, branderig, drukkend en/of pijnlijk gevoel, zwellingen, gevoeligheid voor licht en een ‘zanderig’ gevoel in de ogen. De zwellingen nemen meestal binnen 24 uur af. U begint dan geleidelijk weer beter te zien. De rest van de klachten duren meestal tussen de 3 en 5 dagen. Dit hoort allemaal bij het herstelproces en u hoeft zich geen zorgen te maken wanneer u deze klachten ervaart. Toch adviseren wij u thuis te blijven wanneer u last heeft van klachten. Het is immers belangrijk om uw ogen genoeg rust te geven, zodat ze de tijd krijgen om goed te herstellen.

Donkere ruimtes en het dragen van een zonnebril kunnen de klachten verlichten en helpen het herstel te bevorderen. Na een aantal dagen tot een week kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken.  Bij TransPRK zult u het optimale resultaat binnen een aantal dagen tot weken al merken. Bij de LASEK en IntraLASIK merkt u meestal pas na een aantal weken tot maanden het resultaat. Uiteraard bepalen de omstandigheden en conditie van uw ogen welke type behandelingen het meest geschikt zijn voor u. De ene behandeling is dus niet perse beter dan de ander.

Het resultaat van de TransPRK methode is onomkeerbaar en heeft dus een blijvend effect. Eventuele aanpassingen zijn later  nog mogelijk. U moet er wel rekening mee houden dat uw ogen blijven veranderen. Door deze interne veranderingen neemt de conditie van uw ogen af op latere leeftijd. Ouderdomsverziendheid is dan ook een veel voorkomend fenomeen bij personen boven de 40, waardoor u een leesbril zal moeten aanschaffen als u hier last van heeft. Dit heeft verder niks te maken met de ooglaserbehandeling, waarbij wij alleen de buitenste laag van de hoornvlies aanpassen.

TransPRK complicaties en risico's

Geen enkele medische ingreep is risicovrij. De risico’s van ooglaserbehandelingen in het algemeen omvatten infecties, ontstekingen en onder- of overcorrectie. Echter, de kans is zeer minimaal. Daarnaast beperken wij dit door uw ogen grondig te checken tijdens een medisch vooronderzoek en de behandeling uit te laten voeren door een van onze gespecialiseerde oogartsen. De behandeling zal alleen worden uitgevoerd als er is bepaald dat de ingreep medisch verantwoord is.  

De complicaties en risico’s van de TransPRK methode zijn verder meestal van korte termijn. De complicaties omvatten wazig zicht, irritatie, branderig, drukkend en/of pijnlijk gevoel, zwellingen, gevoeligheid voor licht en een ‘zanderig’ gevoel in de ogen. Deze klachten nemen meestal af na een aantal dagen. Bovendien zult u meerdere keren langskomen voor de nacontroles. Uw oogarts houdt uw proces in de gaten en helpt u ervoor te zorgen dat uw ogen weer volledig herstellen.

De voordelen van TransPRK

TransPRK behoort tot een van veiligste ooglaserbehandelingen door de no-touch techniek. Doordat het oog niet direct wordt aangeraakt door chirurgische instrumenten, heeft u nog minder kans op ontstekingen of infecties na de ingreep. Gezien er bij deze methode ook geen hoornvlies lamel gemaakt hoeft te worden, ontloopt u daarmee ook de complicaties die daarbij meekijken. De TransPRK behandeling duurt, op zichzelf, enkele minuten en het herstel is relatief sneller dan bij andere behandelingen. Het optimale resultaat merkt u al na enkele weken. Verder is de behandeling geschikt voor mensen die deelnemen aan contactsporten of last hebben van dunne hoornvliezen en droge ogen. Vaak is het ook een passende methode wanneer de ogen niet geschikt zijn voor overige ooglaserbehandelingen.

Kosten

Het ALL-IN pakket voor de TransPRK heeft een tarief van € 1099 per oog. Het ALL-IN pakket is inclusief een technisch en medisch onderzoek, de laserbehandeling, 7 nacontroles in het eerste jaar en zichtgarantie. Onze zichtgarantie staat voor kosteloze herbehandelingen wanneer het gewenste resultaat niet is behaald, mits een herbehandeling medisch verantwoord is. Bij interesse kunt u een gratis en vrijblijvend vooronderzoek bij ons boeken voor advies en om uw ogen globaal te laten checken.

Vergelijk behandelingen

 IntraLASIKTransPRK Afspraak
Oogsterkte-10 en +4,5-8 en +4Ben je geschikt?
CilinderafwijkingTot -6Tot -4voor ooglaseren
Prijs€ 1.150,- per oog€ 1.099, per oog€ 0,- (bij behandeling)
Leeftijd18 tot 60 jaar18 tot 45 jaar18 tot 60 jaar
Bruikbaar zicht 1-3 dagen3-5 dagenDirect
NapijnEerste uren lichte napijn2-5 dagen matige napijnGeen
Optimaal zicht 1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maandenDirect

Gratis intake

Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode het beste bij u past?

Daarom Dutch Eye Clinic

  • Uitstekende klantbeoordeling
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Levenslange garantie